Bos en Heidetocht Rijssen

23 augustus
15 km


Eigenlijk zou ik deze tocht niet doen, maar ik werd gebeld met de vraag of ik toch kon helpen. Er waren wat vrijwilligers tekort omdat er wat op vakantie waren. Ik besloot te gaan helpen want mijn plannen waren toch gewijzigd en werd ingepland achter het startbureau. Dit was erg leuk om te doen. Je ziet zo alle wandelaars binnenkomen en daarbij zaten ook weer veel bekenden. Ik mocht onder andere Henk Bartels en Jaap de Jong begroeten, maar ook Roonaldo van het 4daagse-forum en Berend en Marjanneke van w4w en  waren helemaal naar Rijssen gekomen. Zij liepen 30 km en met hen zou ik later nog een stukje meelopen.
Ik heb tot 12 uur de mensen ingeschreven, toen was de inschrijving afgelopen en rond half 1 ben ik op pad gegaan voor 15 km. Ik kon nu meteen de pijlen eraf halen tot aan de 1e wagenrust. De 20 en 30 km zouden hier 2 keer komen.
De start was vandaag bij de Rijssense atletiekvereniging en daar tegenover stonden wat borden die het Rijssens leemspoor uitlegden. Een spoorlijntje van vroeger die het opgegraven leem naar de fabrieken bracht. Het spoor is als een soort monument blijven liggen en liep dan ook nog helemaal door het bos en verder.
De route ging vandaag voornamelijk door het bos en over en langs heidevelden. De heide stond in bloei, en dat was een prachtig gezicht. De A1 werd overgestoken en aan de overkant volgden een aantal zandpaden en fietspaden door natuurgebied de Borkeld. Op 6 km was voor mij de wagenrust. En net op tijd want het begon te regenen. Ik belde Berend om te vragen of hij de 2e wagenrust al had gehad, ja zei hij. Maar na 3 kwartier kwamen hij en Mirjam er toch aanlopen. Hij had me verkeerd begrepen. Ik heb er uiteindelijk een uur gezeten onder de partytent. Hans en Henk waren er ondertussen ook, zij haalden de rest van de pijlen eraf, waardoor ik nog een stukje gewoon kon meewandelen. Het was droog en samen met Berend liep ik verder. Mirjam was vast vertrokken omdat ze wat langzamer ging.
Weer gingen we door het bos en de heide. We staken de Friezenberg over en liepen over een vlonder. De 15 moest nog een lusje maken van 2 km, maar deze pijlen had ik gemist. Dus een uur later waren we weer in Rijssen. Het was kwart voor 4, en bijna alle wandelaars waren al vertrokken. Ik dronk nog wat na met Berend en Mirjam en toen ging ik samen met Tanja de auto in om nog wat tussenpijlen van de 10 km af te halen. Het waren maar 4 puntjes op papier, maar toch nog een dikke 3 km. Zo kwam ik uiteindelijk toch nog aan 15 km. Met 409 deelnemers hadden we er iets minder dan vorig jaar, maar gezien de weersvoorspellingen toch een mooie opkomst.

Rijssen001.jpg
Rijssen002.jpg
Rijssen003.jpg
Rijssen004.jpg
Rijssen005.jpg
Rijssen006.jpg
Rijssen007.jpg
Rijssen008.jpg
Rijssen009.jpg
Rijssen010.jpg
Rijssen011.jpg
Rijssen012.jpg
Rijssen013.jpg
Rijssen014.jpg